VÅRT FARTYG – M/S WASA EXPRESS

Vår Färja Wasa Express trafikerar sedan 2013 sträckan Vasa – Umeå. Wasaline är rederiet som opererar sträckan och ägs av de båda städerna på var sin sida om Kvarken. Förbindelsen nyttjas av såväl nyttoresenärer som fraktkunder men fyller också en viktig funktion för rekreationsresenärer som vill shoppa i grannstaden eller bara uppleva en sjöresa ombord på en bekväm passagerarfärja.

Wasa Express har kapacitet för upp till 915 passagerare, har två stora bildäck av vilket det övre även har så kallade hänghyllor som gör att stora mängder passagerarfordon och fraktfordon samtidigt kan fraktas över Kvarken.

Ombord finns tre restauranger, en a la carte-restaurang, vårt omtyckta skärgårdsbord och en cafeteria.

Ombord på Wasa Express hittar du maten, underhållningen, stämningen och vi erbjuder samtidigt den bekvämaste överfarten över Kvarken

M/S Wasa Express.

Byggd 1981 av OY Wärtsilä AB, Helsingfors, Finland.
Dimensioner. 141,00 x 22,81 x 4,95 m.
Brt/ Nrt/ Dwt. 17046/ 5049/ 4150.
Maskineri. Fyra Wärtsilä 12V32 4SA dieslar.
Effekt. 14866 kW.
Knop. 19,5.
Passagerare. 915.
Hytter. 60.
Bilar. 450.
Lastbilar. 65.
Lastmeter. 1150.
IMO. 8000226.

Ombord på Wasa Express finns det tre olika restauranger. Alla restauranger finns samlade på däck 7. I aktern hittar ni vårt omtalade och omtyckta skärgårdsbord. Här hittar ni läckerheter i en buffé som garanterar att ni inte går hungriga från bordet. I fören med utsikt åt tre håll hittar ni vår cafeteria som serverar husmanskost, kaffe och smörgåsar och självklart ett stort utbud av dryckesalternativ. Bredvid cafeterian finns restaurang nummer tre, nämligen vår a la Carte restaurang här väljer ni något gott från vår trerättersmeny, allt efter tycke och smak.

Ovanför cafeterian på däck 8, också i fören, hittar ni vår panoramabar med en vidunderlig utsikt över Kvarken. Här finns allt gott ni kan tänka er i dryckesväg och varje fredag och lördag har vi liveunderhållning på scenen.

Shopping är ett stort nöje ombord på Wasa Express. Butiken hittar du i aktern på däck 7 och här kan du spendera en bra stund bland hyllorna. Här hittar du allt från parfymer, smycken, Sagaform och Kostaboda produkter till alkohol, ostar, godis och leksaker samt ett stort utbud av Muminprodukter.

 Välkommen ombord och hitta just dina fynd!

Res bekvämare!
Vår nya Sittsalong har öppnat på däck 8. Boka din egen vilstol på nätet eller i fartygets information. Observera att då du bokar din egen stol i sittsalongen så ingår också tillgång till vårt Wi Fi hela resan.

Res i Business Lounge!
I vår nya Business Lounge på däck 8 reser du bekvämare och kan arbeta i lugn och ro hela resan. I priset ingår kaffe, te och dagstidningar samt samt tillgång till vårt Wi-Fi hela resan.

Det är inte tillåtet att ta med sig sina husdjur i sittsalongen eller i Business Loungen. Om ni reser med djur är ni däremot välkomna till vår hundsalong, boka in ert husdjur i samband med er bokning och anmäl er till informationsdisken ombord så får ni er personliga kod till vår uppskattade hundsalong.

Wasa Express har 60 hytter, alla belägna på däck 8, det finns tre olika typer av hytter och alla har egen dusch och toalett. De tre olika hyttyperna är

A-hytt, två till fyrabäddshytter med fönster,
B-hytt, tvåbäddshytter utan fönster
D-hytt, daghytter med två soffor.

Självklart finns det också specialhytter för rörelsehindrade, allergihytter och hundhytter.

 

Välkommen ombord!

Nya idéer föds i en inspirerande miljö!

Vi på Wasaline ger både små och stora grupper utmärkta förutsättningar för ett lyckat möte, en perfekt konferens eller en minnesvärd tyky- och team building-dag. Vi skräddarsyr mötespaket och våra bästa paket planeras tillsammans med er. Kom med förslag och vi står till förfogande för att förverkliga era idéer.

Vi erbjuder även färdiga mötespaket som inkluderar båtbiljett, kaffe och tilltugg och skärgårdsbord.

voiceoftheseas_syksy_1200x600fb_artisteilla-notextWasaline satsar på underhållning. Varje fredag och lördag har vi liveunderhållning i baren. Vi ser till att överfarten över Kvarken blir en upplevelse på alla plan, såväl i restaurangerna och butiken som i baren. Leta fram dina favoritartister och boka din kryssning nu.